Neler yeni

Hoş Geldiniz İRCForumun.COM IRC Forum ve Bilgi Paylaşım Forumu..

Hemen katılın ve tüm özelliklerimize erişim sağlayın. Kayıt olduğunuzda ve giriş yaptığınızda, konu oluşturabilir, mevcut konulara cevap verebilir, diğer üyelere itibar puanı verebilir, kendi özel mesajlaşma sistemine sahip olabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?

Yeni Sunucular

Yeni Sunucu ve Paylaşımları

Yeni Mesajlar

Yeni Konu Mesajları

Yardım

Bize buradan ulaşabilirsiniz

Hamuru Patatesli Poğaça

Rhea

Süper Moderatör
Kayıtlı Üye
Katılım
28 Kas 2023
Mesajlar
401
Tepkime puanı
14
Puanları
18
[IMG]



Malzemeler;

3 tane patates (haşlanmış ve ezilmiş)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya ya da yarım paket yaşmaya
yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta akı (sarılarını üzerine ayırın)
aldığınca un (yaklaşık 8 su bardağı)

Yapılışı;

Un ve tuz hariç tüm malzemeyi karıştırın ve 5 dakika kadar bekletin.
Tuzu ve yavaş yavaş unu ekleyin, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
En az yarım saat hamur iki katı kabarana kadar üzeri örtülü biçimde ılık bir yerde bekletin.
Mayası gelen hamuru hafif yoğurup havasını alın.
İster un ister çok az sıvıyağ yardımıyla hamuru toparlayın ve mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, avcunuzda biraz açın, içine istediğiniz bir harçtan koyun ve ağzını kapatarak poğaçalar hazırlayın.
Kapattığınız tarafları alta gelecek şekilde hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin ve tepsi mayası için 20 dakika kadar bekletin. Dikkatlice yumurta sarısı sürün ve isterseniz üzerine birşeyler serpiştirin.
175 dereceli sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bu ölçülerle iki fırın tepsisi poğaça çıkar, kalabalık değilseniz ölçüleri yarı yarıya indirerek kullanmanız daha iyi olacaktır
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt